Due to the COVID 19 epidemic, orders may be processed with a slight delay
ΕΣΠΑ Banner
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
+30 210 92 11 600

Το σκληρό νερό (νερό με υψηλή συγκέντρωση ασβεστίου – Ca) παρουσίαζει προβλήματα επικαθήσεων σε σωλήνες και συσκευές. Οι κυριότερες επιπτώσεις του φαινομένου αυτού είναι:

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου χρησιμοποιούνται οι αποσκληρυντές ή οι μονάδες εναλλακτικής προστασίας από άλατα.

Η αποσκλήρυνση είναι μέθοδος αντικατάστασης ανεπιθύμητων διαλυμένων ουσιών. Με τη μέθοδο αυτή αφαιρείται η σκληρότητα του νερού (άλατα και κυρίως μαγνήσιο και ασβέστιο). Τα άλατα που δημιουργούν τις ανεπιθύμητες επικαθήσεις, αντικαθίστανται με άλατα που δεν έχουν αυτήν την ιδιότητα (άλατα με βάση το νάτριο) μέσω των ιοντοεναλλακτικών ρητίτων (ανταλλαγή-αντικατάσταση ιόντων ασβεστίου και μαγνησίου με ιόντα νατρίου, τα άλατα των οποίων δε δημιουργούν επικαθήσεις).

Με την εναλλακτική προστασία από τα άλατα (μονάδες AQA Total Energy και AQA Nano), το ασβέστιο και το μαγνήσιο μετατρέπονται σε αδρανείς νανοκρυστάλλους, που ενώ παραμένουν σε διάλυση μέσα στο νερό, χάνουν το ηλεκτρικό τους φορτίο και μαζί την ικανότητά τους να σχηματίζουν άλατα και να δημιουργούν επικαθήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, το νερό παραμένει πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Back to Top
Product has been added to your cart