Due to the COVID 19 epidemic, orders may be processed with a slight delay
ΕΣΠΑ Banner
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
+30 210 92 11 600

Το επικίνδυνο βακτήριο της λεγιονέλλας αναπτύσσεται κυρίως σε κλειστά κυκλώματα ψύξης και κλιματισμού και μπορεί εύκολα να πολλαπλασιαστεί και να αποικήσει συστήματα κρύου και ζεστού νερού, καθώς και οποιεσδήποτε άλλες εγκαταστάσεις χρησιμοποιούν ή αποθηκεύουν νερό. Αντιμετωπίζεται με φίλτρα υπερδιήθησης (ultrafiltration) που εγκαθίστανται στο ντους του λουτρού ή με χημικά μέσα εντός των κλειστών κυκλωμάτων στα οποία εμφανίζεται και αναπτύσσεται. Χρησιμοποιούνται επίσης και μονάδες απολύμανσης με διοξείδιο του χλωρίου.

Τα ειδικά φίλτρα ανταλλακτικού φυσιγγίου (B-Safe) για το ντους του λουτρού που έχει κατασκευάσει η BWT, διαθέτουν μεμβράνη υπερδιήθησης, η οποία δεν επιτρέπει στο βακτηρίδιο να περάσει. Τα φίλτρα B-Safe είναι αποτελεσματικά σε ποσοστό άνω του 99%.

Πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν τα προληπτικά μέτρα που εμποδίζουν την ανάπτυξη της λεγιονέλλας. Η εγκατάσταση φίλτρου αιωρημάτων και αποσκληρυντή στην κεντρική παροχή νερού, αποτρέπει το σχηματισμό ιζημάτων από αιωρήματα και των επικαθήσεων αλάτων, από τα οποία τρέφεται και πολλαπλασιάζεται η λεγιονέλλα.

Back to Top
Product has been added to your cart