Το νερό στη δίαιτα

Είναι αλήθεια πως το νερό μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην απώλεια βάρους. Αρκεί η κατανάλωσή του να συνδυάζεται με υγιεινή διατροφή και το ανάλογο πρόγραμμα άσκησης, ώστε το αποτέλεσμα να είναι άμεσο και να έχει διάρκεια.

Πεινάμε ή διψάμε;

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι πολύ συχνά μπερδεύουμε την πείνα με τη δίψα. Αυτό σημαίνει ότι όταν εμείς πιστεύουμε πως ο οργανισμός μας ζητά τροφή, στην πραγματικότητα μπορεί να θέλει ενυδάτωση. Γι΄αυτό συνιστούν: «Πριν καταφύγετε σε κάποιο σνακ, δοκιμάστε ένα ποτήρι καθαρό νερό. Έπειτα, αποφασίστε αν πεινάτε πραγματικά».

Ούτως ή άλλως, η κατανάλωση νερού 30 λεπτά πριν από το γεύμα, δημιουργεί το αίσθημα της πληρότητας, με αποτέλεσμα να τρώμε λιγότερο.

Νερό για ενέργεια και τόνωση

Το νερό βοηθά τον οργανισμό να αποβάλλει τοξίνες και άλλα περιττά στοιχεία που τον επιβαρύνουν. Επιπλέον, μας χαρίζει πολύτιμη ενέργεια, κάτι που ευνοεί τη διάθεσή μας για περισσότερη άσκηση.

Το νερό δεν έχει θερμίδες. Επιλέγοντάς το αντί για κάποιο άλλο ποτό, αναψυκτικό ή ρόφημα, μειώνουμε την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων και άρα χάνουμε βάρος.

Τέλος, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, η καλύτερη θεραπεία για την κατακράτηση υγρών είναι να πίνουμε ακόμα περισσότερο νερό, γιατί αυτό είναι που ενεργοποιεί το μεταβολισμό μας.

Πηγές

European Food Safety Authority

Perfecthealthdiet.com

Health.com