Τα θαύματα του νερού στη διατροφή μας

Θέλετε να αυξήσετε την ενέργειά σας ή να διώξετε το στρες; Θέλετε να είστε υγιής ή ακόμη να αποκτήσετε λαμπερό δέρμα και να χάσετε βάρος;

Για όλα τα παραπάνω το καθαρό πόσιμο νερό κάνει θαύματα! Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι. Aν το νερό είναι αρκετά κρύο ή παγωμένο, το σώμα θα πρέπει να εργαστεί περισσότερο για να το θερμάνει, καίγοντας έτσι επιπλέον θερμίδες.

Ενυδατώνει και αποτοξινώνει

Αν αισθάνεστε εξαντλημένοι, με ένα ποτήρι νερό νιώθετε καλύτερα, καθώς με τη σωστή ποσότητα νερού στο σώμα η καρδιά λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Επιπλέον, μεταφέρεται οξυγόνο στο αίμα και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τα κύτταρα.

Πίνοντας τακτικά νερό στο γραφείο ή στο δρόμο κατά τις μετακινήσεις, κρατάτε μακριά το άγχος. Ενυδατώνετε και ταυτόχρονα αποτοξινώνετε τον οργανισμό σας. Εξάλλου, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες της επιδερμίδας είναι πιο έντονες, όταν ο οργανισμός είναι αφυδατωμένος.

Το πόσιμο νερό καθώς ενυδατώνει τα κύτταρα και λιπαίνει τις αρθρώσεις, ομορφαίνει. Την ίδια στιγμή βοηθά στην καλή πέψη και διευκολύνει την καθημερινή λειτουργία του εντέρου.

Εμποδίζει τις ασθένειες

Το νερό στη διατροφή, αραιώνει τα άλατα και τα μέταλλα στα ούρα και έτσι μειώνει τις πιθανότητες να δημιουργηθούν πέτρες.

Η επιθυμητή ποσότητα νερού ποικίλει ανάλογα με τον οργανισμό και τις συνθήκες διαβίωσης, αλλά, κατά μέσο όρο, είναι σημαντικό για την υγεία μας να καταναλώνουμε περίπου 7 με 8 ποτήρια καθημερινά. Το πρώτο ποτήρι νερό αμέσως μετά το ξύπνημα, θεωρείται ευεργετικό.

Οι θεραπευτικές του ιδιότητες οφελούν σημαντικά όσους υποφέρουν από άσθμα, πόνους διαφόρων αιτιολογιών, ακόμη και από σοβαρότερες παθήσεις.

Εξάλλου, το νερό παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση ενός υγιούς λεμφικού συστήματος, το οποίο με τη σειρά του βοηθά το σώμα να καταπολεμά τις λοιμώξεις. Έτσι, διατηρούμε ένα καλό επίπεδο υγείας τον περισσότερο καιρό.

Πηγές

WebMD.com

DietMet.gr