Πιο υγιή τα παιδιά που πίνουν πολύ νερό

Με πάνω από το ήμισυ του σωματικού τους βάρους να αποτελείται από νερό είναι σημαντικό τα παιδιά να λαμβάνουν επαρκείς ποσότητες νερού για να διατηρούν τα κύτταρα και τα όργανά τους ενυδατωμένα και σε σωστή λειτουργία.

Έτσι δίνοντας στο παιδί μια επαρκή ποσότητα νερού το βοηθάτε να καταπολεμά την κόπωση και να διατηρεί τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική του υγεία.

Το νερό κάνει τα παιδιά πιο έξυπνα

Μπορεί ένα ποτήρι νερό να οξύνει το πνεύμα; Πολλές πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι τα καλά ενυδατωμένα παιδιά αποδίδουν καλύτερα στο σχολείο από τα παιδιά σε ήπια αφυδάτωση. Γι’ αυτό οι ειδικοί συνιστούν να δίνουμε στα παιδιά ένα ρόφημα με βάση το νερό μαζί με το πρωινό, πριν από το σχολείο.

Υγιή δόντια

Το νερό ως ένα φυσικό ποτό, χωρίς ζάχαρη, μπορεί να αντικαταστήσει ζαχαρούχους χυμούς συμβάλλοντας μακροχρόνια στην υγεία των δοντιών.

Αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας

Το θέμα της παιδικής δυσκοιλιότητα δεν είναι πάντοτε απλό, αλλά η σωστή ενυδάτωση μπορεί να βοηθήσει στην κινητικότητα του εντέρου του παιδιού σας. Το κλειδί είναι η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας και η αντικατάσταση των ζαχαρούχων ροφημάτων με νερό.

Πηγές

Drinking Water (Healthy Eating with MyPyramid) της Mari C. Schuh

HealthyChildren.org