Νερό με ρόδι, μέντα και δενδρολίβανο

Σύμβολο αφθονίας, γονιμότητας και ευημερίας, το ρόδι θεωρείται από την αρχαιότητα ένας καρπός εξαιρετικά ευεργετικός. Θρεπτικό, πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, τονώνει και προστατεύει τον οργανισμό. Ο συνδυασμός του με φιλτραρισμένο νερό με μαγνήσιο, προσφέρει απόλαυση και πολλαπλά οφέλη.

Υλικά

1 ρόδι

¼ ανανά

2 κλωναράκια δενδρολίβανο

2 κλωναράκια φύλλων μέντας

1.5 λίτρο φιλτραρισμένο νερό με μαγνήσιο

Εκτέλεση

Αφαιρέστε το κοτσάνι και τη φλούδα του ανανά και κόψτε τον σε μικρούς κύβους. Κόψτε στη μέση το ρόδι, στίψτε το ένα από τα δύο κομμάτια χρησιμοποιώντας τον λεμονοστίφτη και κρατήστε τον χυμό. Αφαιρέστε τους σπόρους από το άλλο μισό, τοποθετώντας το σε μία επιφάνεια κοπής με τους σπόρους προς τα κάτω και χτυπώντας το με μία ξύλινη κουτάλα. Βάλτε τους σπόρους και τον χυμό του ροδιού και τα κομμάτια του ανανά μέσα σε μία κανάτα και προσθέστε το δενδρολίβανο και την μέντα. Γεμίστε την κανάτα με φιλτραρισμένο νερό με μαγνήσιο και αφήστε την στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Πηγή
bwtshop.co.uk