Νερό για… πρωινό

Συνηθίζετε να πίνετε νερό το πρωί; Είστε σε πολύ καλό δρόμο για να διατηρήσετε την καλή λειτουργία του οργανισμού σας. Οι Ιάπωνες μάλιστα, που συνηθίζουν να πίνουν νερό αμέσως μετά το ξύπνημα, θα έλεγαν ότι φροντίζετε για την υγεία σας, ειδικά αν πάσχετε από παθήσεις, όπως δυσκοιλιότητα, υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη κ.α.

Μια καλή συνήθεια για 5 λόγους

Το σίγουρο είναι ότι το νερό στο ξεκίνημα της ημέρας βοηθά:

1. Στη σωστή ροή του λεμφικού συστήματος, ο ρόλος του οποίου είναι πολλαπλός για τον οργανισμό καθώς μαζεύει, φιλτράρει και απομακρύνει νεκρά κύτταρα, βακτήρια, ιούς, ανόργανες ουσίες, λιπίδια κ.α. Επίσης, οι λεμφαδένες παράγουν τα λεμφοκύτταρα που είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού μας.

2. Στη λάμψη και στην καθαρότητα του δέρματος. Το νερό είναι το άλφα και το ωμέγα στη διατήρηση της σφριγηλότητας και της φρεσκάδας. Καθώς απαλλάσσει τον οργανισμό από τοξίνες δρα προληπτικά σε κηλίδες και πρηξίματα, ενώ θρέφει το δέρμα σε βάθος.

3. Στη διατήρηση ή και μείωση του βάρους. Μελέτες έχουν δείξει ότι με 2 ποτήρια νερό το πρωί, ο μεταβολισμός βελτιώνεται κατά 24%. Επίσης, το νερό βοηθάει να αισθάνεστε χορτάτοι, μειώνοντας ταυτόχρονα την επιθυμία για φαγητό.

4. Στην καλή ενυδάτωση του οργανισμού. Μετά από 7-8 ώρες ύπνου, ο οργανισμός έχει ανάγκη από νερό ακόμη κι αν δεν εκδηλώνει δίψα. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να πίνετε ένα ποτήρι νερό πριν πάτε για ύπνο και άλλο ένα μόλις σηκωθείτε, διότι οι ώρες του ύπνου είναι μεγάλο διάστημα για να μείνει το σώμα χωρίς νερό.

5. Στον καθαρισμό του πεπτικού συστήματος. Έτσι, ο οργανισμός θα απορροφά ευκολότερα τις θρεπτικές ουσίες από το πρωινό που θα ακολουθήσει αργότερα. Εξάλλου, σύμφωνα με τον Ιπποκράτη, όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο, γι’ αυτό πρέπει να είναι πάντοτε λειτουργικό.

Πηγές

Bestrong.org

newhealthguide.org

FitLife.tv