Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί bartenders και baristas αναγνωρίζουν ότι το 50-70% της γεύσης εξασφαλίζεται με το καθαρό νερό, είτε αυτό χρησιμοποιείται στα ποτά είτε στα παγάκια είτε στον καφέ.
Για τον λόγο αυτό, προκειμένου να πετύχετε τη μέγιστη απόδοση του αρώματος σε έναν καφέ ή ένα αρωματικό τσάι, χρησιμοποιείστε φρέσκο (τρεχούμενο) καθαρό νερό, χωρίς πρόσθετα στοιχεία.
Η κατάλληλη επεξεργασία του νερού με μονάδες υπερφίλτρανσης, ενεργού άνθρακα και αποσκλήρυνσης, απαλλάσσει το νερό της βρύσης από ουσίες που αλλοιώνουν ή εξουδετερώνουν το άρωμα και τη γεύση ενός ποτού ή ροφήματος. Παράλληλα, τα πολύτιμα ιχνοστοιχεία του νερού διατηρούνται στο ακέραιο.
Ο συνδυασμός της φίλτρανσης νερού και της ρύθμισης της σκληρότητάς του, προφυλάσσουν αποτελεσματικά τις συσκευές παρασκευής ροφημάτων, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζουν την μέγιστη απόλαυση στη γεύση.