Βάλτε γεύση στο νερό

Το νερό σμιλεύει το σώμα, βελτιώνει την υγεία και αλλάζει τη ζωή! Αρκεί να το απολαμβάνουμε καθαρό και όσο γίνεται χωρίς γλυκαντικές ουσίες, αλλά με φυσικά αρώματα από φρούτα και βότανα.

Πώς να το αρωματίσετε

Μπορείτε να το πετύχετε εύκολα στο σπίτι. Θα χρειαστείτε γυάλινα βάζα, ένα ξύλινο κουτάλι, καθαρό πόσιμο νερό, φρούτα και αρωματικά βότανα της αρεσκείας σας.

Παρακάτω παρουσιάζουμε δύο παραδείγματα.

1. Τσάι φρούτων με αχλάδι και κουφοξυλιά

Υλικά

1,5 lt καθαρό πόσιμο νερό, πλούσιο σε μαγνήσιο
5 φακελάκια τσάι κόκκινων φρούτων
200 gr κουφοξυλιά
2 αχλάδια
2 λεμόνια
200 ml χυμό κόκκινου σταφυλιού

Προετοιμασία

Ετοιμάστε τσάι φρούτων σε 1,3 λίτρα φιλτραρισμένου νερού. Aφήστε το να «ηρεμήσει» για 8 λεπτά. Αφαιρέστε τα μούρα κουφοξυλιάς από τα κλαδάκια και πλύντε τα καλά. Ξεφλουδίστε το αχλάδι, αφαιρέστε τα κουκούτσια και κόψτε σε πολύ λεπτές φέτες. Πλύντε το λεμόνι με ζεστό νερό και κόψτε επίσης σε λεπτές φέτες. Αναμείξτε το τσάι με το χυμό σταφυλιού. Προσθέστε τα μούρα κουφοξυλιάς, τα κομμάτια αχλαδιού και τις φέτες λεμονιού. Αφήστε το μια ώρα στο ψυγείο και απολαύστε το παγωμένο ή μπορείτε να το ζεστάνετε λίγο.

2. Νερό φράουλας και δυόσμου

Υλικά

1,5 λίτρο καθαρό πόσιμο νερό, πλούσιο σε μαγνήσιο
6 φράουλες
5 φέτες τζίντζερ
3 κοτσάνια μέντας

Προετοιμασία

Πλένετε τις φράουλες, τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες. Ξεφλουδίζετε το τζίντζερ και το κόβετε επίσης λεπτό. Στη συνέχεια, πλύντε το δυόσμο και βάλτε τον σε μια κανάτα μαζί με τα άλλα υλικά. Γεμίστε με 1,5 λίτρο φιλτραρισμένο νερό και αφήστε για 10-15 λεπτά να ομογενοποιηθούν τα αρώματα.

Πηγές
Clean Green Drinks (Candice Kumai)
shape.com
bwt-filter.com